Алтернативната медицина не лекува рак!

Алтернативната медицина не лекува рак!

Допълнителни и алтернативни методи за лечение на рак са термини, използвани за описване на много видове продукти, практики и системи, които не са част от мейнстрийм медицината

Алтернативната медицина не лекува рак!
Алтернативната медицина не лекува рак!

Алтернативната медицина помага за облекчаване на симптомите и подобряване качеството на живот по време на лечение на рак. Лекарите наричат това „допълващ“ метод, защото те задължително се използват заедно с медицинското лечение.

Ако сте болен от рак няма да чуете предложение от вашия лекар да се обърнете за лечение към алтернативната медицина. Пациенти могат да говорят за такива неща, като традиционна китайска медицина, акупунктура, хипноза и други подобни. Някои от тези методи трябва да бъдат направени от човек с образование, умения и обучение, като музикална терапия или терапия чрез изкуство. Те дори могат да се предлагат заедно с редовното лечение на рак.

Повечето медици са твърдо „за“ оперативното премахване на туморите, но имат разногласия за химиотерапията като следващ етап на лечението.

И все пак – всеки един алтернативен метод за лечение на рак, всяка една допълнителна терапия, която има за цел да облекчи дадено страдание като настинка или болен зъб, трябва да бъде обсъдена с лекуващия лекар, заради взаимодействието на обикновените лекарства, с терапията, която се прилага от медиците в момента.

Например, чрез облъчване и чрез лъчетерапията се намалява размерът на тумора. Но колкото и дълго да се прилагат, не се стига до пълното му разрушаване. Напротив, клетките в тумора мутират и той става резистентен (неподатлив) нa въздействието им. Освен това облъчването и медикаментите изгарят и отравят не само раковите, но и бързо растящите нормални клетки в костния мозък, стомаха и червата Това уврежда черния дроб бъбреците, сърцето. Тялото се претоварва с токсини, а имунната система е отслабена или унищожена, така че човек става податлив на инфекции. Точно това е момента, в който може да се приложи алтернативна медицина и задължително да се започне интензивно прилагане на практики от здравословното хранене.

Когато лекарите кажат на пациента, че няма вече ракови клетки след лечението, това означава, че тестовете не са в състоя ние да ги открият, защото броят им е спаднал под минималното ниво за диагностициране. В този момент най-важното е човек да не се връща към предишни си начин на живот, а да продължи да се храни здравословно и по 4 пъти седмично да се натоварва физически със спорт или бързо ходене за 45 минути.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.