https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Алкохол и фигура – кой кого?

0

По правило всички диети, с изключение на винената, предполагат пълен отказ от употреба на алкохол. От друга страна народната мъдрост гласи, че алкохолът е полезен за храносмилането. Bolime.net изясни струва ли си да се търси истината във виното.

Как алкохолът се отразява на фигурата?
Алкохолът е калорийна бомба със закъснител. Приет перорално алкохолът действително влияе на храносмилането, но го прави не така, както ни се иска. По-калорийните напитки като бира и водка забавят храносмилането. Освен това алкохолът влие на нашите възприятия, като ги притъпява. Например след чаша водка ние не усещаме тежеста на мазната и трудно преработваема храна.
Червеното вино е полезно за сърцето, тази истина има дори медицинска обосновка. Действително във виното има полифенол, който е антиоксидант. Друг е въпросът, че не по-малко антиоксиданти има и в гроздовия сок или черния чай. Ако пиете повече от чаша две вино дневно, забравете за ползите от него и очаквайте в скоро време повишаване на кръвното налягане.

Много жени на диета си позволяват да пият без мезе, като се надяват че този фокус няма да повреди фигурата им. На практика някои алкохолни напитки смело могат да бъдат отнесени към калорийните бомби.

На първо място са ликьорите – 300 калогрии в 100г
На второ място водка – 250 калории на 100г
На трето място коняк и бренди – 175 калории на 100г
Относително безобидна е безалкохолната бира около 23 калории за 100г. А чаша бяло или червено вино е равно на пакет чипс – 200 калории за 100г
Калорийноста на виното зависи от това дали е сухо или полусухо. Колкото повече захар има, повече калории.

Сравнете сами
Калорийност на доматения сок – 20 кк на 100г, портокалов – 40кк, вино – 80кк. Алкохолен коктейл минимум 120кк

Гасител за изгаряне на мазнини
Алкохолът се усвоява много бързо от организма. На практика като захарта. Неговите собствени калории изгаят мигновено. На пръв поглед нищо страшно не се случва. Уви, всички, които се стремят към идеална фигура трябва да знаят нещо много важно – алкохолът забавя изгарянето на мазнините. Така че всичко, което вие изядете или изпиете директно се отлага в мастните депа. Освен това алкохолът повишава апетита, което може да доведе до преяждане.

Правила за хранене
Въоръжете се със следния подход – започвайте винаги с чаша минерална вода, между две чаши вино или бира винаги пийте чаша вода. Алкохолът е за да се насладите и да свалите стреса, а не за утоляване на жаждата.
Не бързайте да се напиете – преди това се запитайте наистина ли имате нужда от това.
Обикнете скъпите и качествените напитки и пийте по малко и за наслада.
Вижте етикета на бутилката и избягвайте евтини напитки от вода и боя, те няма да ви помогнат да понижите холестерола, а могат да съсипят и вашия дроб.

Ако вие или вашите близки имате проблеми с алкохола вижте най-актуалният продукт на българския пазар – билковите капки АЛКОФИТАЛ. При употребата им всяка чашка предизвиква непоносимост, гадене и повръщане.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.