https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо алкалните храни са полезни за здравето?

0

Алкалните храни зареждат със сили, борят се срещу умората

Защо алкалните храни са полезни за здравето?

При повишена киселинност на кръвта се понижава способността за пренос на кислород.Това затруднява цялостната дейност на организма и се отразява на общото здравословно състояние във вид на повишена умора, слабост, главоболие, раздразнителност. При промяна на акцентите в менюто по посока на повече алкални храни ситуацията бързо се подобрява.

За кого са полезни?

Алкалните храни са в състояние да помогнат при следните симптоми:

• Недостиг на енергия
• Запушен нос
• Чести настинки и грип
• Безпокойство, нервност, раздразнителност
• Кисти на яйчниците, поликистозни яйчници, доброкачествени кисти
на гърдите
• Главоболие.

Според традиционната медицина увеличаването на консумацията на плодове и зеленчуци и съкращаването на употребата на месо, сол, рафинирани зърна и сладкиши е полезно за здравето. Но не всички са съгласни, че киселинната диета е в основата на ред хронични заболявания. Алтернативната медицина, напротив, свидетелства, че алкалната диета спомага за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците, остеопороза, затлъстяване, свързано с напредване на възрастта.

Като цяло алкалното меню означава система на хранене, в която преобладават плодовете и зеленчуците и се намаляват продуктите от животински произход. В допълнение към високото съдържание на витамини, минерали и микроелементи алкалните храни значително укрепват костната тъкан – причината е, че киселите храни отнемат калция от костите, а алкалните неутрализират тяхното действие. Най-добре е плодовете и зеленчуците да се приемат свежи, без допълнителна термична обработка. Имайте предвид обаче, че преходът към такова меню трябва да е постепенен, без резки скокове. Според специалистите може да се придържате към такова меню четири седмици.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.