Ако се влюбите, ще се разделите неусетно с поне 3-4 килограма!

Ако се влюбите, или сте обект на нова, романтична връзка, то това със сигурност означава, че ще отслабнете

влюбите

Ако се влюбите, рискувате не само да попаднете в капана на любовта. Едно ново увлечение със сигурност има много ползи за здравето. Освен емоционално, вие ще се подобрите и здравословно, когато се влюбите.

Няма жена, която да не е забелязала, че в периода на влюбване последното нещо, за което мисли, е храна. Има ли наистина връзка между влюбването и отслабването. нека видим какво мислят учените по този въпрос.

В ново изследване, проведено преди няколко месеца са взели участие 3000 жени. Изследването е проведено във Великобритания. Учените са открили: в началния етап от романтичните взаимоотношения участниците в изследването са загубили средно между 2-3 кг. Експертите го свързват не само с наличието на пеперуди в стомаха. Несъзнателно дамите се опитват да угодят на партньора си.

Лошото е, че когато връзката стане стабилна, участниците си връщат поне още 2 килограма, плюс тези, които са загубили. Но преди сватбата, ако има такава, нежния пол отново губи от тегло си. Изследователите заключават, че промените в личния живот оказват значително влияние върху теглото на жените.

Тук трябва да припомним, че раздялата с любимия също е причина за промени в теглото. Има жени, които значително отслабват, но има и такива, които освен тъга трупат и излишни килограми.

Между другото, още едно проучване, проведено в Университета Джон Хопкинс, е показало, че съпрузите често наддават на тегло заедно. Експертите последвали близо 4000 двойки от 1987-1989 г. до периода 2011-2013 г.. Изследователите открили, че когато единият от съпрузите започне да наддава на тегло, рискът от затлъстяване при другия партньор нараства почти 2 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.