Ако имате проблеми със съня – правете любов!

Ако имате проблеми със съня, правете любов. Вместо да пиете излишни хапчета – отдайте се на ласки с любимия човек

проблеми със съня
Проблеми със съня има все човек. В един или друг етап от време се сблъскваме с този проблеми. Често не знае как да действаме и какво да направим. Затова и взимаме погрешни решения. Но, учените имат обяснение, а както стана ясно – и решение, на този проблем.

Д-р Мишел Ластел от Университета в Куинсланд, Австралия казва, че сексът може да повлияе положително на способността на дадено лице да заспи. тази приятна новина съобщава РИА Новости.

Това заключение е направено въз основа на проучване на 460 души на възраст 18-70 години. Доброволците са споделили с екипа от специалисти, които са участвали в изследването, какво обикновено правят преди лягане. Те, също така, съобщили на лекарите и какво е качеството на съня им.

По този начин 64% от респондентите заявяват, че са спали по-добре, ако са успели да постигнат оргазъм заедно с партньора си по време на половото сношение, преди да си легнат. Въпреки това, с добро качество на съня може да се похвалят и онези, които сами си доставят удоволствие в леглото (50% от хората, които мастурбират).

Д-р Мишел Ластел подчертава, че сексът преди сън води до развитието на „биохимичен коктейл“, който се характеризира с високо съдържание на хормони като окситоцин и пролактин, и намаляване нивата на стрес хормона кортизол. Тази комбинация предизвиква усещане за спокойствие.

Плюс това, в тази ситуация работи чисто психологически ефект – сексът, преди сън помага на хората да спрат да мислят за проблемите. По този начин се освобождава и необходимото количество от хормона на съня – мелатонин.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.