https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ако имаш фикус у дома, скоро ще го последва и…бебе!

0

Имаше време, когато фикус можеше да се намери във всеки дом, гордо издигнал снага на прозореца на всеки дом. След време това растение бива забравено. Но днес то отново се завръща на мода. И това никак не е случайно.

Фикусът не е само един вид – има огромно разнообразие сред тези зелени видове – широколистни и дребнолистни, със зелени листа и пъстри. Общото обаче  между всички тях е, че са прекрасни. Родината им са субтропическите области в Азия, Африка, Австралия. Най-разпространеният от почти 1000-вида фикуси е еластикът, или както го наричат още каучуково, гумено дърво.

FICUSАко сте решили да си отгледате фикус, трябва да знаете, че изискват подходящо ярко осветление, но и полусянка няма да е проблем за тях. Растението обича умерена температура: през зимата – не по-малко от 12 градуса, през лятото -19-24 градуса.

В психически и здравен аспект, цветето гони скуката и сънливостта. Поне според запознатите в тази област. Ето защо, ако в офиса е прекалено скучно, спи ви се постоянно и не се чувствате в кондиция, може би точно фикус ви липсва, за да се промени картинката.

Има и едно старо поверие: ако в семейството няма деца, а съпрузите жадуват да станат родители, трябва да си вземат фикус, и бебето ще се появи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.