https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Акнето не е заразно, но е трудно за лечение и упорито

0

Акнето не е заразно, но е трудно за лечение. Акнето е упорито кожно заболяване, което трябва да се лекува отвътре-навън

акнето

Акнето не е проблем само на младите хора. Специалистите казват, че акне излиза във всяка възраст. Интересното е, че колкото по-възрастни стават хората, които се борят с акнето, толкова по-трудно си отива то.

Акне имат не само юношите, но и хора в зряла възраст, при това не само по лицето, но и по раменете, гърба и гърдите. Пъпките са там, където има най-много мастни жлези и се отделя мастна субстанция, наречена себум. Той се излива в порите на космените фоликули, запушва ги и вътре се размножават анаеробни бактерии. Тези бактерии отделят вещества, които силно възпаляват мястото и то се подува, зачервява и хваща гной.

Роля има и наследствеността. Някои ендокринни болести, кистозни яйчници и хиперплазия на надбъбречните жлези също ги провокират.

Пъпки се появяват и пубертета, при бре менност и от козметиа с високо съдържание на липиди. Роля има и наследствеността. Някои ендокринни болести, кистозни яйчници и хиперпла-зия на надбъбречните жлези също ги провокират.

Акнето обаче не е заразно

То трябва да се лекува, защото травмира психически подрастващите. Традиционно това става с антибиотици, но те не бива в никакъв случай да се пият на своя глава, а само по предписание на дерматолога.

Салициловата киселина е за по-леки форми. С нея трият засегнатите участъци. Крайно рядко е, но може да предизвика лека екзема.

При акне човек трябва да се пази от слънцето, за да не получи алергия или изгаряне.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.