https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кои са афродизиаците сред подправките?

0

За да разберете кои са афродизиаците сред подправките, прочетете следващите редове

afrodiziak
Афродизиаците (от гръцки афродизиак – любовен) са храни и подправки, които повишават настроението, увеличават чувствеността, изпълват ни с енергия, възбуждат сексуалното желание, отключват фантазиите. Науката все още твърди, че афродизиаците са по-скоро част от културата, историята и фолклора на човечеството, отколкото медицинско явление. През 1989 г. от Американската администрация за храни и лекарствени средства (FDA) заявяват, че няма
доказателства за никой от обявяваните за афродизиаци продукти, че може да влияе на либидото.

От друга страна, изследвания на френски учени потвърждават, че има продукти, които оказват непосредствено въздействие върху емоциите ни. Храните афродизиаци са напълно достъпни, а възбуждащото им действие се дължи на активирането на естествени аминокиселини, които разширяват кръвоносните съдове и водят до приток на кръв към половите органи. Освен това повечето продукти, смятани за афродизиаци, съдържат витамини, минерали и редица полезни вещества, благодарение на което повишават тонуса, ускоряват метаболизма, борят се със стреса и пробуждат интерес към живота, а някои стимулират синтеза на хормоните, повишаващи либидото.

Въпреки че официалната медицина не признава съществуването на афродизиаци, никой лекар няма да отрече, че здравословното хранене оказва благотворно влияние върху сексуалния живот. Повечето от тези храни носят полза за здравето като цяло и за сексуалното здраве в частност.

Според древните китайски учения канела-та тонизира и възбужда. Джинджифилът
подобрява кръвообращението и усилва мъжкото начало. Кардамонът предизвиква сексуално влечение. За засилване на либидото е особено подходящо подправките да се комбинират в греяно вино – глювайн. Виното, подправено с карамфил, канела, индийско орехче, стафиди, сушени сини сливи, парчета цитруси и мед, е проверен афродизиак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.