https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

6 храни, които естествено чистят токсините

0

Токсините са навсякъде около нас: във въздуха, който дишаме, във водата, която пием, или в лосиона за душ, с който се къпем

toksinite
Независимо че е невъзможно напълно да избягаме от тях в съвременния живот, употребата на суперпродукти ще ни помогне да се справим с проблема. Те не само изчистват тялото, но и стимулират работата на имунната система.

ЧЕСЪН

От векове се използва за детоксикация на организма и поддържа здравословната функция на черния дроб, за да може той да изпълнява важната задача по изчистването на кръвта.

КУРКУМА

Има огромен брой предимства. Но когато става дума за детоксикация, силата на растението е огромна благодарение на способността му да стимулира функцията на черния дроб.

КРАСТАВИЦИ

Основно се състоят от вода, но това не означава, че трябва да ги пренебрегваме. Те помагат за извеждането на токсините и за алкализиране на тялото. При това лесно се добавят в менюто и са изключително вкусни.

БРОКОЛИ

Много полезен зеленчук – суперзвезда в
процеса на детоксикация. Работи с ферментите на черния дроб, като им помага по-лесно да отстраняват замърсяванията.

ХЛОРЕЛА

Отдавна е призната способността на водораслото да извежда токсичните метали от организма. Този суперпродукт повишава нивото на антиоксидантите и в същото време стимулира функцията на имунната система.

ЛЕЩА

Съдържа огромно количество цинк, който активизира имунната система и е необходим в процесите на обмяна на веществата. Подпомага метаболизма на черния дроб.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.