https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 вредни навика след хранене

0

След хранене единственото, което трябва да се прави, е една сравнително дълга и бавна разходка. Ето какво не бива да се прави веднага, след като сме се нахранили

хранене
5 вредни навика след хранене

Това са пет вредни навика след хранене, които трябва да се тушират, ако искаме да сме здрави.

ПУШЕНЕ

Известно е, че пушенето води до лоши последствия, но още по-вредна е цигара след обяд или вечеря. Трябва да се изчака няколко часа след хранене, преди да се запали цигара, тъй като никотинът вреди на храносмилането и способства за появата на голямо количество канцерогени.

Някои изследвания показват, че изпушването само на една цигара веднага след хранене се равнява на изпушването на десет цигари при нормални обстоятелства.

ПЛОДОВЕ

Плодовете трябва да се приемат преди хранене, на гладно, а не след това. Тогава се забавя процесът на храносмилане и на организма му е нужно повече време от обикновено, за да усвои плодовата захар.

Освен това, когато хапваме плодовете на празен стомах, получаваме всички хранителни вещества. Ако го направим след хранене, може^м да получим разстройство на стомаха, киселини и други неприятни усещания.

СЪН

Сънят след хранене води до подуване на корема, дискомфорт и други негативни последствия. Според изследване хора, които спят веднага след хранене, рискуват повече да си „спечелят“ инсулт, отколкото онези, които не го правят. Препоръчва се да се храним няколко часа преди лягане.

ДУШ

Вземането на душ увеличава кръвотока в ръцете и краката и съответно намалява потока на кръв към стомаха, което води до забавено храносмилане.

ЧАЙ

Пиенето на чай след хранене води до намаляване на поглъщането на желязо с 87%. Това може да предизвика заболявания, свързани с железен дефицит, като анемия, болки в гърдите, лош апетит, световъртеж, умора.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.