https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 растения лечители: вижте кои са те

0

Тези пет стайни растения лечители не само ще направят красив вашия дом, но ще изчистят въздуха, ще излекуват главоболието ви и разстроените нерви

Растения лечители има много. Нека разберем кои са най-разпространените.

 

растения лечители
5 растения лечители: вижте кои са те

Красивият английски бръшлян най-добре поглъща въглеродния двуокис.

Това зелено растение е натурален сорбент, абсорбиращ солите на тежките метали, токсините и формалдехида. Ако живеете в централен район, ако жилището ви е на първите етажи, то задължително си вземете няколко саксии с английски бръшлян.

Бамбуковата палма, или хамедорея, също изчиства отлично въздуха. Тя трябва да стои до компютъра, тъй като растението намалява вредата от електромагнитното излъчване.

Фикусът, познат на много български семейства, ще обогати въздуха с много повече кислород от което и да е друго цвете. Може да се поставя във всяка стая, дори в детската – той не предизвиква никакви алергични реакции.

Палмата отлично изчиства въздуха и помага на хората със заболявания на дихателните органи и на сърдечносъдовата система по-леко да дишат. Специалистите уверяват, че това растение успокоява нервите.

Спатифилумьт може да поглъща парите на ацетона, бензола, на много видове спирт, амоняк, както и да се бори с миризмите след ремонт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.