https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 храни, които бързо попиват мазнини

0

С помощта на тези храни лесно ще може да се поддържате сити и здрави. Те са идеални за хората, които искат да освободят от излишните мазнини

храни
5 храни, които бързо попиват мазнини

Огромно количество диети обещават чудеса. Но спазването им изисква дисциплина, време, привикване към стърженето в стомаха. Много по-лесно е редовно да включвате в менюто си определени продукти, които са врагове на мазнините и приятели на обмяната на веществата.

1. Млечни продукти. Те увеличават нивото на хормона калцитриол в организма, който е необходим на клетките за изгарянето на мазнините. Нискомас-лените кисело мляко, извара и суроватка не само провокират отслабване, но и намаляват количеството на отново усвоените мазнини. Млечната суроватка съдържа висококачествен протеин, ускоряващ мастния метаболизъм. Тя способства за изразходване на подкожната мазнина с цел компенсация на енергозагубите.

2. Джинджифил. Той се отнася към т.н. горещи продукти. Осигурява отлична секреция и кръвоснабдяване на стомаха, едновременно с това ускорява обмяната на веществата. Благодарение на високото съдържание на ефирни масла, растението усилва скоростта на разграждане на мастните клетки.

3. Зеле и зелеви растения. Работят като четка на организма, изчиствайки го от отрови и баластни вещества. Броколито съдържа много витамини и микроелементи. Основният е индол-3-карбинол, който нормализира женския полов хормон естроген и така не се стига до,Затрупване на мазнини, карфиолът е на второ място след броколите по съдържание на витамини. Продуктите са нискокалорични и практически могат да се ядат без ограничение.

4. Червено вино. Съдържа активния ингредиент ресвератрол, който стимулира производството на протеин, блокиращ рецепторите на мастните клетки. Така подпомага разграждането им и забавя формирането на нови мастни натрупвания. Веществото е в ципата на гроздето и в бялото вино, но в тези продукти бързо се окислява и става по-малко ефективно. Затова дайте предпочитание на червеното вино, което е уникален източник на действащ ресвератрол. Половин чаша на ден ще ви осигури полезното действие.

5. Канела. Намалява нивото на захарта в кръвта, като така забавя натрупването на мазнини. 1 ч.л. на ден е достатъчна, но натурална.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.