https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

5 безценни ползи от ябълките

0

Оказва се, че ябълките могат успешно да разрешат няколко битови ситуации

ябълките
Англичаните обичат да казват: „An apple a day keeps the doctor away“ – „Една ябълка на ден държи доктора далеч”. И наистина, този плод поддържа организма и помага да запазим здравето си. А с негова помощ можем да се справим и с доста неочаквани задачи, и то невинаги кулинарни. Убедете се сами…

ПОЧИСТВА ЗЪБИТЕ

След хранене усещате неприятен привкус и налеп по зъбите? Пътувате във влак или сте на планински поход? Когато нямате възможност да използвате четка за зъби, дъвчете ябълка. Твърдият плод премахва механично остатъците от храна в устната кухина и провокира повишено слюноотделяне.

ОБЛЕКЧАВА ГЛАВОБОЛИЕТО

Докато таблетката все още не е започнала да действа, а едва издържате неприятния симптом, отрежете парче зелена ябълка и вдишаите аромата и. Това народно (и модно ароматерапевтично) средство помага да се притъпи болката в главата. Или поне да се отвлечете от мислите за нея.

ТВОРЧЕСТВО ЗА ДЕЦАТА

От ябълка можете да изработите лесно и просто „печат”. Разрежете я наполовина, натопете в боя и оставяйте забавни отпечатъци: върху хартия, плат и т.н Главното е да ги държите по-далече от тапетите и килимите.

ПОМАГА НА ЗЕЛЕНИТЕ ДОМАТИ ДА УЗРЕЯТ

Купили сте си не съвсем узрели домати? Не е беда. Поставете ги в хартиен пакет заедно с ябълка (един плод на 5 – 6 домата) и изчакайте два дни. От това съседство доматите бързо ще „влязат във форма”.

УСИЛВА ЕФЕКТА ОТ КОРЕМНАТА ПРЕСА

Едновременно с корема можете да задействате и бедрата. За целта по време на изпълнение на упражнението сложете ябълка между бедрата и се постарайте да не я изпускате. Така допълнително ще натоварите мускулите и ще усилите ефекта от заниманието.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.