4 въпроса и отговора за най-рационалното здравословно хранене

Здравословно хранене, редовни физически упражнения и достатъчно сън – трите компонента на доброто здраве

Важно е този тип хранене да се спазва точно през първите 20 дни. Някои хора хапват един бонбон или вафла, като смятат, че с тези няколко калории няма да качат много, но така забавят процеса на отслабване. След като се свикне с този режим, веднъж в седмицата може да се направи свободно хранене – да се хапне паста, торта, пица. Не трябва да има две хранения от този тип в два последователни дни.

Кога и по колко ядки да хапваме?

Ядките са полезни за отслабващите, но се пренебрегва въпросът с тяхното количество. Полезно е да се хапват не повече от 20-30 г на прием. С по 50 г е възможно да се напълнее, особено ако се комбинират с въглехидрати. Ядките е най-добре да се приемат като самостоятелно хранене.

Кога е подходящо да ядем плодове?

Те съдържат плодова захар, която тялото използва за енергия на момента. Ако тя не може да се изразходи, човек напълня- ва. На ден може да се приемат плодове един-два пъти, но без да се комбинират с друга храна. Плод е най-подходящо да се хапва сутрин. Той създава енер
гия, която да се използва през деня. Не се консумира вечер или след хранене.

Тиквата е подходящ избор, защото е с нисък гликемичен индекс и съдържа много влакнини.

Коя салата е полезна?

Колкото по-малко видове зеленчуци има, толкова по-добре. Много полезна салата е тази от 2-3 зеленчука и риба или месо. Тя подобрява перисталтиката, и помага за усвояването на месото. Най-полезната салата е сезонната.

Кои билки са за отслабване?

Течният екстракт от зелен чай подобрява метаболизма, помага за изхвърлянето на излишната вода, придава тонус и енергия. За стартиране на диета е подходящо сутрин на гладно и следобед да се приема по капачка зелен чай. За мъжете същият ефект има приемът на левзея и трибулус (бабини зъби). 80% от напълняването се дължи на хормона на стреса кортизол. Билката ашваганда или индийски женшен помага този хормон да се държи в границите на нормалното и да не се напълнява в областта на талията. Натуралната е на прах и може да се взема по 2-3 г на ден.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.