4 продукта, които чистят никотина от организма

Постепенното изчистване на тялото от никотина може да помогне и за постепенното отказване на цигарите

 

никотина
4 продукта, които чистят никотина от организма

 

1. Портокали

Тези вкусни цитрусови плодове са склад на витамини C, който значително повишава нивото на белите кръвни клетки в кръвта. Този факт се превръща в отлично средство в борбата срещу токсичните вещества, които се събират в белите дробове след вдишване на цигарения дим. Витамин C подобрява обмяната на веществата, което кара кръвта по-бързо се почиства от никотина. Освен това, портокалите помагат в борбата със стреса, и следователно това ще намали и желанието за пушене.

2. Киви

Трудно е да се повярва, но пушенето намалява количеството на витамини А, С и Е, в нашето тяло. Всеки ден е достатъчно да изяждаме само един плод киви. това ще възстанови баланса в нашето тяло.

3. Вода

Хората подценяват водата като средство за борба с никотина в тялото. В действителност, обикновената питейна вода не само помага за премахване на токсините от тялото, но също така помага за значително намаляване на симптомите на абстиненция. Наред с другите неща, пушенето води до дехидратация, което означава, че увеличеният прием на течности, не само ще предотврати обезводняване, но и ще подобри обмяната на веществата, което ще помогне не само да се отървете от никотина, но и да придобиете ново самочувствие с една по-добра фигура.

4. Спанак

Проучванията показват, че пушачите имат много по-малък резерв на фолиева киселина в организма, в сравнение с непушачите. Тази киселина е от съществено значение за правилното функциониране на човека, нервната и мускулната система, както и за здравето на мозъка. Предимствата на спанака не свършват дотук. Този продукт е богат на много витамини и други хранителни вещества. Между другото, има още една, забележителна способност на спанака. С редовната употреба на спанак вкуса от цигара става непоносим и поради това ще бъде добър помощник при изчистването на никотина от организма и отказването на цигарите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.