https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

4 храни, които консумираме неправилно

0

Консумираме неправилно храни, които имат основно значение за нашето здраве и самочувствие. Ето само 4 примера

консумираме неправилно
4 храни, които консумираме неправилно

Консумираме неправилно някои храни, които иначе може да са много полезни за нашето здраве. Това са само 4 примера

Киви

Всеизвестно е, че този зеленчук е отличен източник на витамин С, омега-3 киселини и важни антиоксиданти. Но далеч не всички са наясно, че огромна част от полезните вещества се съдържат в обелката. Скорошни изследвания показват, че ако ядете кивото, без да го белите, ще получите не само повече витамин С, но и по-го-лямо количество фибри, което е особено важно за работата на стомаха. Още един приятен бонус е, че този цитрусов плод подобрява качеството на съня.

Месо и карамелизиран лук

Тази според мнозина идеална двойка в крайна сметка е несъвместима

– ако искате да имате свеж вид и да сте здрави. Проблемът е, че при пържене или печене на открит огън карамелизацията на захарта влиза в реакция с протеините на месото, което предизвиква т.нар. гликиране. Именно този процес е отговорен за стареенете на кожата и възникването на различни заболявания, спред които сърдечносъдови проблеми и Алцхаймер.

Затова най-добре заложете на по-здравословни алтернативи като печене или задушаване.

Канела

Основият проблем при канелата е, че често не я оценяват достатъчно. Обикновено я добавяме към десерти и най-много – към кафето. Това обаче съвсем не са единствените варианти за консумирането й. Канелата се съчетава отлично с овесени ядки. Може да я прибавите към чай и дори към обикновена вода за пиене. Още една причина, подари която редовно трябва да включвате тази подправка към менюто си, е способността й да регулира нивото на кръвната захар и апетита.

Нар

Нарът въздейства позитивно на дейността на сърдечносъдовата система. Но често не е никак лесно да почистим този полезен плод, в резултат на което отцеждаме само сока. Всъщност нарът е максимално полезен, когато ядем целите зрънца.

За да се справите с почистването на плода бързо и лесно, ви трябват нож, лъжица и дълбока купа. Отрежете първо горната част на нара, след което направете разрези по „вените“. Обърнете плода и почукай- 5 те върху него с лъжица – зрънцата ще паднат в купата безпрепятствено.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.