https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

[4] доказани ползи от водата (невероятни ползи за здравето и самочувствието)

0

Водата има научно доказани ползи за човешкия организъм. Това са 4 доказани ползи от водата. Ето защо се пие вода сутрин на гладно


ВОДАТА ДАРЯВА ЗДРАВЕ, МЕКОТА И БЛЯСЪК НА КОСИТЕ

В допълнение на това, че обезводняването се отразява негативно на кожата, страдат и косите. Ако искате да се гордеете с тях, трябва да пиете вода в достатъчно количества Водата съставя около 1/4 от общото тегло на косата ви. Следователно, ако не пиете достатъчно вода, косите ви ще станат чупливи. А ако го правите на гладно, за кратко време ще подобрите външния им вид без особени усилия.

ВОДАТА ПРЕДОТВРАТЯВА ИНФЕКЦИИТЕ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР И ПОЯВАТА НА КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Причината е, че водата разтваря киселините в празния стомах, а те водят до образуването на камъни в бъбреците. Колкото повече вода пиете, толкова по-добре ще се защитите от различни видове инфекции, предизвикани от натрупването на микроорганизми в пикочния мехур.

ПОМАГА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕГЛОТО

Употребата на вода на гладно подобрява работата на храносмилателната система и освобождава тялото от натрупалите се токсини. Това ви кара да не усещате глад и намалява влечението към храната.

ВОДАТА УКРЕПВА ИМУНИТЕТА

Изпитата на гладно вода „промива” и „уравновесява“ лимфната система на организма. В резултат защитните сили укрепват. Силната имунна система гарантира безопасност и предотвратява развитието на много заболявания. Дори обикновената простуда ще ви безпокои много по-рядко.

КАК ПРАВИЛНО ДА ПИЕМ ВОДА!

Всичко, което трябва да направите, е да изпиете 2-4 чаши вода, когато се събудите, преди още да сте измили зъбите си и преди да сте закусили, разбира се. След най-малко 30 минути можете да се нахраните. А след закуска не трябва да пиете вода в продължение на 2 часа.

Да се изпият цели 4 чаши вода наведнъж, не е лесно. Затова започнете с количеството, което ще приеме вашето тяло, като постепенно го увеличавате.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.