31 -годишна поразена от деменция

Учителка по ски в Англия изпадна в тежка деменция само месеци след като се омъжи на 31-годишна възраст

деменция
Това е най-младата жертва на болестта деменция в света, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Сега красивата Беки Барлета от графство Съфолк е с диагноза фронттемпорална деменция и е напусната от съпруга си. За нея се полагат 24-часови грижи в дома на родителите й. Опасенията са, че няма да изкара и 10 години.

Болестта е открита, след като Беки започнала да се държи странно и да говори несвързано. Това било отдадено на напрежението около сватбата й, но нейни близки настояли да отиде на лекар.

Симптомите разпознал медикът, поставил преди време същата диагноза на чичо й Джеймс. Той умира от деменция едва навършил 50 г. Болестта отнася и 40-годишната Филипа, братовчедка на майката на Беки. Въпреки честотата на заболяването в това семейство гениите тестове досега не са открили увреден ген у Беки или някого от членовете му.

Софи Барлета казва, че болестта променила сестра й до неузнаваемост. „Беше красива и още е. Обичаше да е сред природата. Беше енергична. Сега от онази Беки почти нищо не е останало. Повтаря все едно и също, говори несвързано. Тъжно е да я гледаш. Казаха ни, че колкото по-млад е болният, толкова по-бързо се развива болестта“, казва Софи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.