https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

3 скрити симптома за инфаркт при жените

0

Това три скрити симптома, които предупреждават за инфаркт при жените

infarkt
Жените могат да получат инфаркт и често да не разберат какво се случва с тях, или да не обърнат внимание на симптомите

Замайване – ако ви се вие свят, облее ви студена пот и почнете да дишате учестено, без да сте се напрягали физически, си заслужава да се разтревожите. Може да решите, че въображението ви се е развинтило, но тази група симптоми заслужава да бъде сведена до знанието на лекар.

Повръщане – Гадене, повръщане, задух и болки в челюстта или гърба биха ви заблудили, че сте се натровили с храна. За жалост те са най-често объркваните признаци за задаващ се инфаркт.

Тежест в стомаха – Жените много често се оплакват от стомашен дискомфорт заради киселини, менструация, хормонални промени или пък заради грип. Но ако стомашният дискомфорт е съчетан с другите симптоми, по-добре да отидете в болница.

Болки в раменете, врата, гърба – Стягане и болки в раменете, гърба или врата могат да се появят при жените цели седмици преди инфаркта. Ако имате диабет, наднормено тегло и сте вече на години, следете и тези симптоми. Ако вие или някой около вас изпитва тези симптоми, до 5 минути трябва да викнете Бърза помощ. Сдъвчете и глътнете един аспирин и седнете някъде, докато дойде линейката. В никакъв случай не шофирайте сами до болницата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.