https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

3 рецепти със сода: неутрализирайте киселинността в организма

0

Тези рецепти със сода ще ви помогнат конкретно при три различни заболявания. Прочетете и разберете как помага содата на организма

рецепти със сода

Рецепти със сода има много. Нека разберем защо има полза редовния прием на малки количества сода.

За да неутрализира киселината, организмът е принуден да прибегне до своите алкални резерви и това също се превръща в предпоставка за заболявания.

Когато желязото от хемоглобина на кръвта се използва за неутрализиране на киселините, човек започва бързо да се изморява. Ако за тези нужди отива калций, се появяват безсъние и раздранителност, затруднява се мозъчната дейност.

Сами проверявайте състоянието на киселинно-алкалния баланс в организма. При повишена киселинност характерен белег са сенките под очите. Признак за това е и ако често ви „удря ток“ при докосване на метален предмет. При повишена алкалност в устната кухина има налепи, чувстват се болки в ставите.

Натриевият хидрокарбонат ефективно неутрализира излишните киселини и увеличава алкалните резерви. Забележително свойство на содата е, че излишъкът й лесно се отстранява чрез бъбреците и не се натрупва. Тя действа бързо – класика е при киселини в стомаха. Заради абразивността с нея периодично може да почиствате зъбите. Има антихистаминово действие и помага при ухапване от мухи и комари. Използва се като противовъзпалително и болкоуспокояващо средство.

Содата под формата на прах има по-силни алкални свойства в сравнение със содените разтвори. В повечето си рецепти руския лечител Николай Даников препоръчва обаче да се използват разтвори. Т.нар. алкална вода се прави от четвърт чаена лъжичка сода, разтворена в 200 мл вода.

3 рецепти със сода

Срещу хрема

В половин чаша топла вода разтворете половин чаена лъжичка сода. Капете по 5 капки във всяка ноздра. При обилна хрема правете промивки със същия разтвор.

При гнойна ангина

Запарете силен чай. Оставете да изстине до поносима за пиене температура. Разтворете по половин чаена лъжичка сода и сол. Плакнете няколко пъти на ден гърлото – гнойта излиза сама.

Срещу кашлица

Сварете в чаша вода 2 ч.л. корени от девесил, разбъркайте с 1/5 ч.л. сода. Пийте 3 пъти на ден половин час преди хранене по 1/3 чаша.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.