https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

3 причини, поради които не може да се справите с наднормените килограми

0

Това са три причини, поради които битката с наднормените килограми може да се проточи излишно дълго

otslabvane
Ако искате да се справите с наднормените килограми, необходимо е да предприемете правилна стратегия за ликвидирането им.

ПРОБЛЕМИ С ОБМЯНАТА НА ВЕЩЕСТВАТА

Ако сте склонни към метаболитен дисбаланс, мазнините при вас ще са натрупани предимно в областта на корема. Още един симптом са проблемите с дишането. Обмяната на веществата е комплексен проблем, но главната мярка, която трябва да предприемете, е да ограничите, а най-добре и напълно да спрете консумацията на алкохол. Ходете повече пеша дори времето навън да не предразполага към разходки, спортувайте поне 2-3 пъти седмично. Обърнете се към диетолог, който ще определи най-подходящия за вас режим на хранене. Но при всички положения наблягайте на зеленчуците и плодовете и намалете животинските мазнини.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

Ако краката ви са постоянно отекли, причината обикновено не е в неправилен начин на живот, а е генетично заложена. Разширените вени не са само естетически проблем, тъй като може да доведат до сериозни негативни последици за здравето. Ситуацията се обостря по време на бременност, но и през останалите периоди е източник на неприятни усещания. За да се справите, непременно идете на лекар, носете специални стягащи чорапи и се движете повече – например ако спрете да използвате асансьор и винаги изкачвате стълбите пеша, ще усетите облекчение.

МЪРЗЕЛ

Парадоксално е, но от напълняване вследствие на заседнал начин на живот страдат не толкова ленивите хора, колкото тези, които са се отдали на бездействие след дълъг период на физическа активност -например бивши спортисти, които си остават вкъщи или започват работа в офис. В този случай натрупването на подкожни мазнини обикновено се съсредоточава в областта на корема. За да се справите, в никакъв случай не си позволявайте да гладувате. Разпределете приемането на храна 5 пъти дневно на малки порции – така ще избегнете преяждането. Ограничете тестените храни и наблягайте на плодовете и зеленчуците.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.