https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

3 грешки, които се допускат при лечение на болки в ставите

0

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-woman-joint-pain-gym-image24155855

Повечето хора страдат от болки в ставите

3 грешки, които се допускат при лечение на болки в ставите
3 грешки, които се допускат при лечение на болки в ставите

Според специалистите това е един от най-големите здравословни проблеми в световен мащаб. Средствата, свързани с лечението на това заболяване, превишават харчовете за терапия на рака, заболявания на сърцето и диабет. За съжаление, традиционната медицина невинаги може да предложи добро решение. Някои лекарства нанасят повече вреда, отколкото полза за организма.

Грешка №1

Избягвайте физическите натоварвания, за да защитите ставите си.

Разпространено мнение е, че при наличие на проблеми със ставите допълнителното натоварване прави дискомфорта още по-силен. Но не се взема предвид способността на организма за възстановяване. И не всички са наясно, че физическата активност фактически стимулира този процес.

Липсата на натоварване и движение води до отслабване на мускулите и намалява гъвкавостта на ставите. Извънредно полезни в тези случаи са ходенето или карането на велосипед. Те способстват за усилване на кръвообращението, което, на свой ред, повишава естествената способност на организма за възстановяване на увредените тъкани на ставите.

Грешка №2

Приемът на обезболяващи препарати е безопасно и дългосрочно решение на проблема.

При редовна употреба на лекарства трябва да се има предвид, че с течение на времето те могат да се отразят негативно върху здравето. Продължителната употреба на ибупрофен например може да увреди ставите, тъй като препятства естествения процес на зарастване. Други препарати също имат сериозни странични ефекти, включително нарушение в работата на бъбреците, стомашни кръвотечения, язва и повишен риск от сърдечен пристъп.

Грешка №3

Естествените хранителни вещества не помагат.

Удивителен факт е, че повечето лекари редовно приемат добавки, но не ги препоръчват на пациентите си. Множество изследвания доказват, че натуралните хранителни вещества действително помагат при болки в ставите.

Основен проблем на повечето добавки, предназначени за укрепване на ставите, е, че съдържат глюкозамин и хондроитин и не включват вещества, борещи се с възпалението и причиняващи болка. За да е наистина ефективна, в състава на добавката трябва да са включени натурални ингредиенти, намаляващи възпалителния процес, който, освен всичко друго, е виновник и за развитието на рак. Това може да осигури облекчение на организма за продължителен период.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.