2 въпроса и 2 отговора за натрупването на мазнини

Какво е необходимо, за да започне процеса на намаляване на мазнините?

 

maznini v tialoto

За да се предотврати увеличаване на теглото е необходимо да се установи равновесие между липогенезата и липолизата.

Поради това, при използването на храни, е важно да се знае какви резултати могат да бъдат постигнати в този случай. Ако искате да намалите синтеза на мазнини от храната трябва да се ограничите с използването на продукти, които насърчават липогенезата. На първо място е добре да се обърне внимание на наличието на мазнини в храната (особено вредно) и прости въглехидрати (бяла захар, брашно и други първокласни рафинирани продукти). Препоръчително е да не се съчетават тлъсто месо, свинска мас, масло, сметана с употребата на бял хляб, захар, кондензирано мляко и всякакви други рафинирани въглехидратни храни.

Също така трябва да се съобразите с диетата. Ако използвате по-горе уточнените продукти през първата половина на деня, преработката на мазнините може и да се осъществи навреме. Ако хапвате сметана и мазно преди сън, то всичко това ще се залепи точно там, където не искате.

Как да премахнете мазнините от бедрата и корема?

Противно на общоприетото схващане, селективното отстраняване на мастната тъкан не е възможно дори и с помощта на някои спортни тренировки и диети. Това се дължи на факта, че мастната тъкан, която се намира на корема или бедрата, е част от човешкото тяло. Човешкото тяло не е в състояние да се контролира в коя част да има повече или по-малко мазнини. Но всяко правило има своите изключения. Ако правите упражнения за корема и ограничите храната, то може да се постигнат немалки успехи в отстраняването на мазнините от корема. Въпреки това, този процес е дълъг и е важно да се предотврати образуването на нови мастни клетки – адипоцити.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.