https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

10 съвета, които ще ви направят щастливи

0

Искате ли да бъдете щастливи? Следвайте тези 10 съвета за щастие

Happy-Today
1. Осъзнайте всичко, което ви прави щастливи.

Вземете лист хартия и довършете изречението „За да внеса в живота си 5% щастие…“. Мислете по-скоро за нов опит, а не за вещи – милион долара едва ли ще ви направят щастливи.

2. Съчетавайте удоволствието и смисъла.

Аристотел има великолепна концепция, наречена „златната среда“. Той вярва, че трябва да се стремим към средата между две крайности.

3. Не превръщайте щастието в своя ултимативна цел.

Няма да сте щастливи, ако направите или получите нещо, защото щастието не е крайно състояние, а нещо, над което трябва постоянно да се работи. Можем да ставаме по-щастливи с всеки изминал ден, вместо да оставим щастието си в ръцете на други хора или да го търсим във външни събития и материални вещи.

4. Създавайте си традиции.

Съществува ли ритуал за щастие? Това е воденето на „Дневник на благодарностите“, в който той всеки ден преди сън записва по пет неща, за които е благодарен.

5. Представете си се на 110 години.

Огледайте живота си: какъв съвет бихте дали на самите себе си като по-млади? Какви важни уроци сте научили? Ако успеете да погледнете настоящето си от друга гледна точка, много неща ще застанат по местата си.

6. Опростете живота си.

Разпределете задълженията си така, че да си освободите време за цели и действия, които ще ви направят по-щастливи. Запитайте се какво можете да не свършите, на какво можете да кажете „не“?

Освободете съзнанието си от емоционалния боклук. Престанете да живеете с чувството, че не ви стига времето.

7. Не забравяйте връзката между телесното и съзнанието.

Ако нещо в тялото ни наруши нормалното си функциониране, не можем да игнорираме настойчивите мисли за болезненото състояние. Така че, ако искате да запазите съзнанието си позитивно, погрижете се за тялото си.

8. Приемете собствените си емоции – не само положителните, но и отрицателните, и не ги пренебрегвайте.

Очакването на постоянно щастие е нереалистично и абсолютно невъзможно.

9. Започнете от своето отношение.

Нашето щастие се определя главно от това, върху което концентрираме вниманието си и как решаваме да се отнесем към външните събития. Ако се фиксираме върху нещо, което ни дразни или плаши, ние сякаш „подхранваме“ тези емоции. Най-бързият път да разкъсаме този негативен кръг, е да насочим мислите си в друго русло и да „научим“ съзнанието си да извлича положителни уроци от всяка ситуация.

10. Превърнете щастието в своя универсална валута.

Именно щастието, а не парите, връзките или социалният статус трябва да станат онази ценност, която може да промени живота ни. Ако усещаме дните си като безсмислени и празни, нека си зададем въпроса – за какво сме разменили своето щастие? Отговорът му ще бъде ключът към нашата удовлетвореност от живота и саморазвитието…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.