https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Клековете са най-добрият начин за оформяне мускулите на краката /ВИДЕО/

0

Вижте съветите на нашите специалисти по основни проблеми свързани със здравето

Клековете ще изваят мускулите на краката за 2 месеца интензивна работа

Има много варианти да разнообразите клековете. Ако ги усложним допълнително с помощта на фитнес топка, ще увеличим ефекта от тях и ще добавим работа за равновесие. Но ръцете бездействат през цялото време. Затова взимаме гири, за да добавим и натоварване за тях. Така с едно упражнение караме цялото тяло да работи здраво.

Ето два варианта на клековете, които може да пробвате у дома или във фитнеса:

1. Застанете странично до топката и вземете гири в ръце. Поставете вътрешния крак на топката и я изтъркаляйте, докато само глезенът остане на нея. Като натискате топката, направете дълбок клек. Изправете се и повдигнете ръце над главата. Повторете по 12 пъти с всеки крак.

2. Застанете зад топката и стъпете на нея така, че кракът да е максимално сгънат в коляното. Сгънете ръце в лактите и доближете гирите до раменете. После сгънете коляното на опорния крак, като изтласквате топката напред и опъвате подпрения на нея. Едновременно с това отпускате ръце покрай тялото. Повторете по 12 пъти с всеки крак.

Клековете са отлична тренировка за долната част на тялото и основните мускули. Ако се правят редовно те помагат да се изваят бедрата и задните части.

Можете да направите клекове навсякъде, като вие използвате само собственото си телесно тегло.

Клековете могат да подобрят кръвообращението, да направят позата по-добра, да подпомогнат храносмилането. Освен това, клековете са от онзи тип упражнения, които всеки може да направи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.